четверг, 14 июня 2018 г.

mudi_hund

Mudi hund

Fra engagerede opdrættere

Cookie kontrol

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse af siden og vurdere bruges af de enkelte elementer på siden.

MENTALITET

En effektiv, robust og uforfalsket hyrde- og gårdhund, som har en god evne til at tilpasse sig andre former for tilværelse. Den er livlig, nervefast, lærenem med en hurtig opfattelsesevne og i stand til at falde ind i rollen som familiehund Den kan være noget rapkæftet, dog ikke så meget som slægtningene pumi og puli.

Racen har stadig sine hyrdehundeinstinkter i behold, og den kræver derfor megen motion og beskæftigelse. En vis tilbageholdenhed over for fremmede kan modvirkes ved tidlig socialisering.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har været brugt til jagt på vildsvin, og den har stadig en vis jagtlyst. En selvstændig hund, som gerne klarer sine opgaver på egen hånd, og ikke altid er lydhør over for anvisninger. Den holder dog i reglen forholdsvis god kontakt til sin fører.

PELS OG PLEJE

3-7 cm lang krøllet eller bølget pels, som danner hvirvler og lokker. Den er tæt, meget fugt- og smudsafvisende og ikke arbejdskrævende i hverdagen. Med en omhyggelig gennembørstning en gang om ugen undgår man anden fældning end den, som er i overgangen mellem årstiderne.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er aktiv og positiv over for indlæring. Bør opdrages med venlighed og mange belønninger. Træn varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Vær ubøjelig konsekvent, så hundens selvstændighed ikke får den til at opfatte sig selv som fører.

Hanner 41-47 cm. Tæver 38-44 cm.

Sort, blue merle, askegrå, brun eller hvid.

OPRINDELSE

Racen er antagelig opstået tilfældigt engang i slutningen af 1800-tallet ved krydsning af flere ungarske hyrdehundetyper. Den vogtede det vanskelige steppekvæg, zakkelfår, heste og svin, og på gården tog den rotter, mus og andet småkravl. Den blev udskilt fra pumi og puli og anerkendt som selvstændig race i 1936, men der indkrydses fortsat arbejdshunde uden kendt afstamning, så typen kan variere noget. Den er temmelig udbredt i sit hjemland, men ses sjældent uden for Ungarns grænser.

INTERNATIONALT RACENAVN

Mudi HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mudi, der pt. er til salg.

Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Petra Elsker Hunder

En middels stor hund som ble avlet for gjeting, er Mudi en eksepsjonell følges samt intelligent. Få mennesker har selv hørt om Mudi, men det er for en god grunn; denne hunden er en sjelden rase. Det er faktisk mindre enn et par tusen eksisterende i dag. Heldigvis er entusiaster som elsker denne rasen endre det. De har begynt å holde strenge poster angående deres avl praksis i håp om å ha den Mudi anerkjent av American Kennel Club.

Den Mudi (uttales Moody), er en hardtarbeidende gjeterhund. Fordi han mener hans familie flokken sin, er han heller reservert og vaktsom når fremmede er innført. Denne rasen gjør vanligvis gode vakthunder. Hvis du vil vite mer om Mudi, les videre.

Opprinnelseating i Ungarn, er Mudi antas å ha eksistert siden 1800-tallet. Klassifisering av denne rasen begynte i 1936.

Det antas at Mudi utviklet naturlig og er et resultat av en rekke krysser mellom den Pumi, Puli og tysk Spitz stil raser. De ble foretrukket på grunn av sin store evne til å gjete både sauer og kyr, samt være et våkent vakt for gård og hjem.

Fordi Mudi er en energisk og atletisk hund, er det av største viktighet at han bli matet en høy kvalitet diett tørt tørrfor. Tørr mat bidrar til å opprettholde riktig oral hygiene som det fjerner plakk og annet rusk fanget mellom hundens tenner. Det hindrer også tannråte og dårlig ånde.

En av de store tingene om Mudi er at han er lett å trene. Dressur må gjøres på en positiv måte. Harsh Dressur taktikk fungerer ikke med denne rasen fordi de raskt vil skygge unna dressur økten. Behandler fungere ganske godt og er et incitament for hunden å lære atferden du underviser. Renslig kan være et problem så nøye hensyn til Mudi signaler for å måtte gå utendørs er viktig.

Mudis utmerke seg i lydighet arbeid samt på agilitykurs. Deres intelligens og utholdenhet gjør dem også gode kandidater til søk og redningsarbeid. Selvfølgelig, de er perfekte for gjeting forsøk også.

Generelt bør Mudi veie mellom 17 og 29 pounds og stå 15 til 18 ½ inches høy til skulderen. Selv om dette er ansett som standard, kan vekten og høyden varierer som sanne Mudis fra Ungarn har en tendens til å være litt annerledes. Dette er fordi de er mer opptatt av hundens evne til å gjete og arbeid enn tilslutning til denne standarden.

Selv om Mudi elsker å leke med sin familie, er han ganske reservert overfor fremmede. Dette er vanligvis tilfelle med herding raser. Med riktig introduksjon og flere besøk, vil hunden lett aksepterer den fremmede og bli vennlig og hengiven med ham. Den Mudi er bra med familiens barn så vel som kjæledyr imidlertid; det har vært tilfeller der Mudi vil angripe andre dyr.

Mudis tendens til å være livskraftige Barkers. I tidlige dager, de var vaktposter for både hus og gårder. Bjeffer for å varsle sine familier er et naturlig instinkt for dem. Det er best å trene dem til å være stille kommando men på; Dette vil ikke hjelpe hvis Mudi vil være alene.

En annen bekymring innen rasen graver. Mudis elsker å grave, og de er gode på det de elsker å gjøre! Dette kan være problematisk, spesielt hvis de graver under et gjerde og komme seg ut.

Den Mudi er generelt en veldig sunn hunderase. Det har vært minimal forekomst av hofteleddsdysplasi imidlertid; Dette kan også bli utløst på grunn av hundens miljø. Øyeproblemer som grå stær har blitt sett på rasen. Epilepsi er nylig oppført som et problem innen rasen.

På grunn av deres generelt god helse, kan den Mudi leve 12 til 14 år. Noen har blitt rapportert å leve langt utover det gjennomsnittlige.

En energibunt og atletiske, craves Mudi trening akkurat som han gjør mat, vann og luft. Han elsker å spille og er en god følgesvenn for de med en aktiv livsstil. Han vil lett spille ball og kan raskt lære å spille frisbee. Selvfølgelig ville en fin jogge gjennom parken eller tur i skogen gjør Mudi helt fint.

Den Mudi har en tendens til å være en jumper. Dette er grunnen til at han utmerker seg i agility kurs. En tilstrekkelig inngjerdet område er helt nødvendig med denne rasen. Selv om han er på de små side, er en seks fot gjerde best å inneholde ham.

The American Kennel Club skriver: “Den Mudi blir registrert i AKC Foundation Stock Service® – Den Amerikanske Kennelklubben tilbyr denne tjenesten til å tillate renrasede raser å fortsette å utvikle samtidig som det gir dem med sikkerheten for en pålitelig og hederlig avenue for å opprettholde sine poster. FSS® raser er ikke kvalifisert for AKC registrering. Flere av FSS raser er godkjent for å konkurrere i AKC Companion Events og AKC Ytelses hendelser.

Den Mudi har en pels som er lett å vedlikeholde. En ukentlig børsting og sesong bad vil holde hunden ser frisk og ren. Pelsen på hundens hode og ben fronter er kort mens resten av pelsen er bølgete. Denne rasen røyter ikke overdrevet.

Det er ganske mange akseptable pels farger innenfor Mudi rasen. Den hyppigst sett Mudi er svart imidlertid; hvit, gul, brun, grå og merle er også akseptabelt.

Mudi valper bør begynne å bli sosialisert så tidlig som mulig. De fleste oppdrettere vil ha startet denne prosessen for deg. Tidlig sosialisering vil bidra til å hindre sjenanse og aggresjon med fremmede.

Det er av største betydning at valpen bli startet på innbrudd umiddelbart. De pleier å være treg i dette området, så du må nøye se valpen etter tegn på at han bør gå utenfor. Crating i kveld ser ut til å være nyttig med potte dressur den Mudi.

Mudi hund

dhd24 ist eines der führenden Kleinanzeigenportale Deutschlands. Im Folgenden finden Sie eine kleine Auswahl von Anzeigen zum Thema "Mudi".

Kleinanzeigen / Anzeigen bei dhd24.com (Tiermarkt)

31 Ergebnisse - Anzeige von 1-30

TITUS (Mudi-Mischlingsrüde) Alter: ca. 1,5 Jahre (Stand Mitte Februar 2018) Schulterhöhe: ca. Kastriert: noch nicht Aufenthaltsort: Tötungsstation in Ungarn seit 22.02.2018 Verträglichkeit: wird noch getestet Titus ist ein [. ]

290,- | 68623 Lampertheim, Hessen

260,- | 09557 Flöha

Name: Mudito Rasse: Mischling Farbe: hellbraun-braun mit wenig weiß Geschlecht: Rüde Kastriert: altersentsprechend, vor der Ausreise Alter / Geb. Datum: ca. 10.11.17 Größe / Gewicht: noch im Wachstum, momentan ca. . cm/ [. ]

350,- | 44651 Herne, Westfalen

Pudding Geschlecht: Hündin Rasse: Mudi Mix Geb: 30.05.2014 Farbe: schwarz Höhe: 42 cm Aufenthalstort: Ungarn Stand: 16.02.18 Beinahe wäre die Zeit, der hübschen Mudi-Mix Hündin abgelaufen gewesen, da sie in der Tötung saß. [. ]

280,- | 41462 Neuss

ömpi Geschlecht: Hündin Rasse: Mudi Mix Geb: 2014 Farbe: schwarz-braun Höhe: 45 cm Aufenthaltsort: Ungarn Stand: 16.02.18 Pömpi wurde aus der Tötungsstation befreit und ins Tierheim gebracht ?mit ihrem zauberhaften Wesen [. ]

280,- | 41462 Neuss

B.Dedi ein schüchterner Mudi Mix - Da

B.Dedi männlich, Mix, geboren ca. 22.5.2014 45cm, 14kg Wie schon erwähnt, wurden anfangs Oktober 2017 fast alle Hunde aus einem Animal Hoardingfall beschlagnahmt und ins Menhely gebracht. Die letzten Hunde werden in den [. ]

300,- | 59555 Lippstadt

Rüde, Mudi MIx, geb. Januar 2016, ca. 38 cm groß, wächst noch, wird vor Ausreise kastriert Geschichte: Rambo und seine Geschwister wurden von unseren ungarischen Partnern aus einer kinderreichen Familie geholt. Die Menschen [. ]

300,- | 42651 Solingen

B.Dedi männlich, Mix, geboren ca. 22.5.2014 45cm, 14kg Wie schon erwähnt, wurden anfangs Oktober 2017 fast alle Hunde aus einem Animal Hoardingfall beschlagnahmt und ins Menhely gebracht. Die letzten Hunde werden in den [. ]

k.A. | 34431 Marsberg

05.10.2015 Wosi konnte gemeinsam mit seinem Bruder Mudi von aus der Perrera Albacete 8Tötung in Spanien) gerettet werden. Im Refugio zeigt er sich junghund typisch verspielt und zeigt keine Ängste. Für Wosi suchen wir eine [. ]

k.A. | 21224 Rosengarten

Eine 4 Monate alt Mudi (ungarische Schäfehund) sucht seine Zuhause. Sie hat sehr gute Eltern, gut sozialisiert, freundlich, aufgeschlossen, spielt gerne mit andere Hunde und Mänschen. Mehr info über [. ]

MORGO Standort: Tierheim Veszprem Ungarn Geboren: wird nachgereicht ca. 5 Jahre Schulterhöhe: 50 cm Rasse: wahrscheinlich Mudi Mischling MORGO ist auch neu im Tierheim. Auch er kommt mit seinen Artgenossen gut zurecht. Ein [. ]

k.A. | 53919 Weilerswist

Rüde, Mudi MIx, geb. Januar 2016, ca. 38 cm groß, wächst noch, wird vor Ausreise kastriert Geschichte: Rambo und seine Geschwister wurden von unseren ungarischen Partnern aus einer kinderreichen Familie geholt. Die Menschen [. ]

k.A. | 42629 Solingen

Mulana, Mudi-Mix weiblich/unkastriert geb. ca. 08/2016 Größe: ca. 52 cm Aufnahme im Tierheim: 17.01.2018 Mulana kam am 17.01.2018 in unser Partnertierheim Siofok am Plattensee (Ungarn). Sie streunte tagelang verängstigt auf [. ]

k.A. | 81475 München

Leila Geschlecht: Hündin Rasse: Mudi Mischling Geb: 2016 Farbe: schwarz Höhe: 36 cm Aufenthaltsort: Ungarn Stand: 21.1.18 Leila wurde von ihrem Besitzer in die Auffangstation von Szentes gebracht, da er keine Verwendung mehr [. ]

280,- | 41462 Neuss

Wie sein Name verrät, ist Mudika ein, vermutlich sogar reinrassiger, Mudi. Er wurde Mitte 2016 geboren und ist 45 cm groß. Er ist ein schön proportionierter Hund mit stark gewelltem Haar. Mudika lebte zunächst in einer [. ]

k.A. | 29690 Schwarmstedt

Lotti Geboren: Oktober 17 Größe: 24 cm, wächst noch Rasse: Mudi-Pumi-Mix? Geschlecht: Hündin Kastriert: nein ------------------------------------------------------- Freundlich zu Erwachsenen: ja Verträglich mit Rüden: ja [. ]

k.A. | 42629 Solingen

Pixie befindet sich noch in Ungarn und wird über www.canifair.de vermittelt ! Update August 2017 Pixie lebt nun schon seit einiger Zeit auf seiner Pflegestelle in Ungarn . Vermutlich ist er ein Mudi-Mix, mittlerweile 2,5 [. ]

k.A. | 51375 Leverkusen

Größe: z.Z. 28 cm Geburtsdatum: Okt. 2017 Aufenthaltsort: Spanien Geschlecht: Hündin, noch unkastriert Rasse: Mischling Katzenverträglichkeit: Katzenverträglichkeit unbekannt Tierheim: Amics del Animals dels Segriá [. ]

Felicity befindet sich noch in Ungarn und wird über www.canifair.de vermittelt ! Update Dez. 2017: Nachdem die kleine Mudimix-Dame die ganze Kindheit im Tierheim verbringen musste wäre es schön, wenn sie schon bald in eine [. ]

k.A. | 51375 Leverkusen

Bingo, Mudi-Mix männlich/unkastriert geb. ca. 10/2011 Größe: ca. 48 cm Aufnahme im Tierheim: 26.11.2017 Bingo kam am 26.11.2017 in unser Partnertierheim Siofok am Plattensee (Ungarn). Gebracht wurde er von einem freiwilligen [. ]

k.A. | 81475 München

MURIK – MUDI-MIX SUCHT SEINE FAMILIE Name: Murik Aufenthaltsort: Tierheim Ungarn Dort seit: 25.12.2017 Rasse: Mudi-Mischling Farbe: schwarz Alter: geb. ca. 01.07.2016 Größe: ca. 45 cm Kastriert: ja Murik hat sich tagelang in [. ]

k.A. | 30952 Ronnenberg

Name: Tade Rasse: Mudi Mix Geschlecht: Rüde Alter: ca. 5 Monate alt Größe in cm: ca. 30 cm hoch (wächst noch) Aufenthaltsort: Ungarn / Cegled Aufnahmedatum: 25.12.2017 Adoptionsstatus: vermittelbar Patenstatus: auf der Suche [. ]

398,- | 72813 Sankt Johann (Württemberg)

Name: Tade Rasse: Mudi Mix Geschlecht: Rüde Alter: ca. 5 Monate alt Größe in cm: ca. 30 cm hoch (wächst noch) Aufenthaltsort: Ungarn / Cegled Aufnahmedatum: 25.12.2017 Adoptionsstatus: vermittelbar Patenstatus: auf der Suche [. ]

k.A. | 72813 St. Johann

Lenny

Mudii-Mischling, Rüde, kastriert, geb. ca. 2006, SH 45 cm, ca. 15 kg Er ist Intelligenz auf 4 Pfoten - einen pfiffigeren Hund als Lenny wird man lange suchen müssen. Lenny hat sein ganzes Leben in einer großen Hundegruppe [. ]

k.A. | 84175 Schalkham

Mudii-Mischling, Rüde, kastriert, geb. ca. 2006, SH 45 cm, ca. 15 kg Er ist Intelligenz auf 4 Pfoten - einen pfiffigeren Hund als Lenny wird man lange suchen müssen. Lenny hat sein ganzes Leben in einer großen Hundegruppe [. ]

k.A. | 84175 Schalkham

Unsere schüchternen Schätze hatten leider keinen schönen Start ins Leben! Anni und Robi wurden in der Tötungsstation Karcag geboren. Dort hat sie Krizstina, die Leiterin des Tordaszoo, gefunden und gerettet. Jetzt erholen [. ]

350,- | 35440 Linden, Hessen

Victor wartet schon soooooo lange auf dich

Name: Viktor Geboren: ca. Mai 2013 Geschlecht: männlich Größe: ca. 40 cm Rasse: Mischling-Mudi Gechipt: ja Geimpft: ja Kastriert: ja Verträglich: mit Hunden Ich bin Viktor, von mir behauptet man, ich sei ein kleiner [. ]

k.A. | 51491 Overath, Bergisches Land

Hallo ihr Lieben, ich biete hier meinen lieben Joshi als Deckrüde an, er ist ca.35-40 cm und ein Spitz/Mudi mix, er wiegt lockere 8 Kilo. Mein kleiner Flitzer ist 3 Jahre alt und ein wirklicher Taumhund! Joshi ist ein [. ]

k.A. | 69124 Heidelberg

Unsere schüchternen Schätze hatten leider keinen schönen Start ins Leben! Anni und Robi wurden in der Tötungsstation Karcag geboren. Dort hat sie Krizstina, die Leiterin des Tordaszoo, gefunden und gerettet. Jetzt erholen [. ]

300,- | 35440 Linden, Hessen

Kleiner schwarzer Herzensbrecher möchte sich auf Lebenszeit binden

Name: Viktor Geboren: ca. Mai 2013 Geschlecht: männlich Größe: ca. 40 cm Rasse: Mischling-Mudi Gechipt: ja Geimpft: ja Kastriert: ja Verträglich: mit Hunden Ich bin Viktor, von mir behauptet man, ich sei ein kleiner [. ]

k.A. | 51491 Overath, Bergisches Land

Gesamten Kleinanzeigenmarkt durchsuchen:

Verwandte Tags

Im Kleinanzeigenmarkt von dhd24 können Sie kostenlos Kleinanzeigen aufgeben und Anzeigen aus den Rubriken Antiquitäten, Kunst, Sammlungen, Auto & Motorrad, Dienstleistungen, Elektronik & Unterhaltung, Essen & Trinken, Familie, Haus & Garten, Immobilien, Büro & Geschäft, Kontaktanzeigen, Mode, Wellness & Beauty, Reise & Freizeit, Stellenmarkt, Tauschen, Finden, Sonstiges und Tiermarkt lesen. Oder Sie suchen regional (in Bundesländern: Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein, Thüringen) Ihrer Stadt nach passenden Kleinanzeigen: München, Hamburg, Berlin, Köln, Stuttgart, Frankfurt, Dortmund, Düsseldorf, Bremen, Essen, Hannover, Dresden, Leipzig.

dhd24 - Kleinanzeigen (Kaufen/Verkaufen), Infos, Videos, Bilder, Blogs & Foren zum Thema Mudi

Mudi gebraucht kaufen | 23.02.2018 00:18:02 | Checksum: b9edaf38434

Mudi hund

Der Blog über unser Leben mit unseren Tieren in der ungarischen Puszta

Donnerstag, 17. März 2011

Quelle dieses Fotos: Wikipedia

Fotograf: Vulpes bei nl.wikipedia

Weitere Informationen zur Rasse gibt es unter anderem hier: Mudi

1 Kommentar:

I am doing research for my university thesis, thanks for your great points, now I am acting on a sudden impulse.

Beef mit mir selbst

Beef mit mir selbst Lyrics

Manche Rapper wollen Beef im Rapgame

Fluchen in den Lieder, gucken schief für ein bisschen Fame

Werden ehrenlos für paar Facebooklikes

Gottlos, bekannt werden um jeden Preis

Doch heute oder morgen ist es dann vorbei

Wo ist jetzt dein überkrasser YouTube-Hype?

Wo sind deine fünftausend Fans?

Wer zahlt deine Leasingrate jetzt von dem Benz?

Wo ist jetzt dein überrasser Ghettoblick?

Das Leben hat dir doch gezeigt, wie echt es ist

Kein Hollywood, sondern Reallife

Rapper sind nur Schauspieler, erzähl'n von real sein

Und wenn ich über Frau'n und die Liebe schreib'

Ich schwöre, ich kann mehr Gangster als ihr sein

Doch wozu? Mein Vater hat mir beigebracht

Dass das Schweigen einen Mann macht

Keine Probleme wegen Frau'n oder Geld

Ich hab' nur Beef mit mir selbst

Ich bin cool mit jedem Menschen dieser Welt

Doch hab' Beef mit mir selbst

Keine Probleme wegen Frau'n oder Geld

Ich hab' nur Beef mit mir selbst

Ich bin cool mit jedem Menschen dieser Welt

Doch hab' Beef mit mir selbst

Sie hab'n Probleme wegen Frau'n oder Geld

Woll'n sich beweisen, sind die Stärksten dieser Welt

Sind gefährlich wie ein Hund, der nur bellt

Prahlen mit Geld, doch blamieren sich nur selbst

Internet die Welt, Gangsterbeef auf Snapchat

Twittern wie ein Rambo, doch die ersten, die dann wegrenn'n

Du bist Anfang vierzig und bist immer noch auf Gangstertrip

Erzähl's mal deinen Kindern, wenn sie älter sind

Jeder will jetzt Beef wegen irgendeiner Kinderkacke

Wundern sich, wenn ich über sie dann Witze mache

Lasst mich in Ruh mit euerm Nichtsgönn'n und Rumgedisse

Mit der Szene nichts zu tun, ich mache andre Schritte

Mach kein Auge bitte, geh dein'n eigenen Weg

Glaub mir, du wirst scheitern, wenn du meinen gehst

Rapp mal deinen film weiter, ja, wie krass du bist

Arabeskrap, nenn mich Deutschraps Tatlises!

Keine Probleme wegen Frau'n oder Geld

Ich hab' nur Beef mit mir selbst

Ich bin cool mit jedem Menschen dieser Welt

Doch hab' Beef mit mir selbst

Keine Probleme wegen Frau'n oder Geld

Ich hab' nur Beef mit mir selbst

Ich bin cool mit jedem Menschen dieser Welt

Mudi hund

FCI standard

Sektion 1 (Hyrdehunde).

  • Kropslængden svarer omtrentlig til skulderhøjden.
  • Brystdybden svarer omtrentlig til den halve skulderhøjde.
  • Næsepartiet er noget kortere end hovedets totale længde.

NB! Halekupering er forbudt i Danmark.

NB! Fjernelse af vildtkløer er forbudt i Danmark.

  • Sort.
  • Blue merle, dvs sortspættet, stribet, brindlet eller plettet på en mørkere eller lysere blålig-grå grundfarve.
  • Askefarvet.
  • Brun.

Små, hvide aftegninger tolereres, men er uønskede. En hvid brystplet under 5 cm i diameter og hvide aftegninger ved tæerne er tilladte, men uønskede.

  • Hvid.
  • Skulderhøjde for tæver 38 – 44 cm. Idealhøjde 40 – 42 cm.

    Vægt for hanner 11 – 13 kg, for tæver 8 – 11 kg.

    Mudi hund

    Kurs / Skoler

    Helse for hund

    Savnede hunder

    Dyrebutikker

    Hundehotell / Pensjonat

    Treff i DogLex

    Eligible Registries: Any Acceptable Domestic or Foreign Registry

    , Celeste R. Pongrácz, 8900 Roosevelt Boulevard - Apt. # 724, Philadelphia, PA 19115; e-mail:

    • From the July 2007 Board Meeting - The Mudi was approved to compete in AKC Herding Events for suffix titles effective January 1, 2008.
    • From the May 2007 Board Meeting - The Mudi will be eligible to compete in Companion Events effective January 1, 2008.

    The Mudi was discovered as a local Hungarian herding dog type with strong existing breed characteristics and was not created by human dreams of an ideal herding dog, but by need and performance selection. Its origin reaches well back into the 15th to 18th centuries, but the exact time is hard to pinpoint because of the confusion in the nomenclature of the different herding dog breeds of that time and place.

    The official Latin name for the breed is Canis ovilis Fényesi, and is named for the breed's discoverer, Dr. Dezsõ Fényes. It was in 1936 that Dr. Fényes's discovered breed, in that time known as the "Driver Dog", was recognized as a breed in Hungary, though common knowledge of the breed appears much earlier on this timeline of the Mudi's existence and discovery than the 1920's. In Hungarian documents from the 17th-18th centuries, description was found of a herding dog with pricked ears and fur like a Mudi has, but were called "Puli's", as well as in the earliest written records of a very similar breed in Croatia, noted in documents dating back to the 14th and 15th centuries. Even as late as 1902, Lajos Méhely wrote a description of the "Puli", in "The World of Animals" as one of a dog with a jackal like face, pricked ears and mid long wavy fur, if we think of todays Puli this is surely not what we see.

    This breed name confusion of the local herding dog types leads to the common belief of the Puli being the oldest herding breed in Hungary and that the Mudi and Pumi were formed from the Puli. It was the general supposition from this name confusion, as was written in 1936 by Dr. Csaba Anghi in "The Mudi, or the Driver Dog of Shepherds", and the then resulting belief that Puli's were the oldest Hungarian herding breed, that the Puli's were crossed with spitz type breeds to create the "newly" discovered Mudi. It is possible that the Mudi, with its outlook and behavior and its many ancient features, is from crosses of the spitz type breeds with other naturally occurring herding breeds of the time and area. The one main exception to the spitz type being the quite wavy to curly coat that the Mudi exhibits. But as the Mudi was only officially recognized as a breed in 1936, and its history is not precisely known, the common myths filled in the uncertainties and blank periods with what is presently told of its origins.

    It is interesting to note as well that into the 20th century, it was not uncommon for Mudi-like puppies to be born into Puli litters and even today, Mudi-like puppies can be born into Pumi litters, but Pumi-like or Puli-like puppies have not been seen born in Mudi litters.

    Dr. Fényes, as a historian and cultural museum curator, often saw this local shepherd dog type in the countryside, on his excursions for relics and traditional folk habits of the local country inhabitants. Many of the local shepherds called the dogs by several names, including Puli and Pumi. He discovered that these shepherd dogs had a homogenous and stable type and soon after he started to collect and breed the best specimens, found that they bred true as a breed as they possessed highly inheritable and stable characteristics. Dr. Fényes wrote in 1935 "The offspring of them show every typical feature of the parents, like in a "true" well selected breed." It was at this time that he named the breed Mudi, after a most typical specimen of the breed he found bore this name and started to seek recognition of this new breed he discovered.

    During the 2nd World War, many Hungarian breeds suffered terrible losses, some almost disappeared and the Mudi was given no immunity as a rare breed. In the 1960's, it was rehabilitated from survivors and in the 1970's, a few kennels worked to revive the breed to its original status in Hungary. It was never a popular breed in its country of origin but always from Dr. Fényes times, it was loved and mentioned as being among the best herding breeds, as well as a good hunting dog, watchdog and companion. So its variability as a multi purpose breed with its many behavioral merits helped it to be re-established and a new standard was written in 1966 to apply for FCI recognition.

    Unfortunately this standard, written by a mechanical engineer, Dr. Zoltan Balassy, was admittedly based on only a handful of Mudi specimens he found and the Mudi was redefined as a created breed based on his ideals of how the breed should look, without the natural variability of the breed type. The main differences between the original breed standard and this newly created one are in the accepted sizes and colors. The height was downsized from 40 - 50 cm in males and 35 - 45 cm in females, to 35 - 47 cm with no sex separation. The colors were changed from acceptance of all solid colors and merles to only accepting black, white and merle.

    As the restoration of the breed went on over the next few decades after the 1966 standard was written, and the reality of the naturally occurring variability was seen in color, a new standard was written in 2000 to add back most of the original colors. Even this year (2004), the fakó color (yellow or fawn color translation) is being added to the English, French, German and Spanish versions of the FCI standard, to correct the error that was made in translation of the Hungarian 2000 standard, that consequently omitted the translated term for this color.

    Even though the Mudi is quite possibly an ancient breed living in a modern world, we should not forget that in today's world another natural herding breed that was developed and selected by shepherds over time, could probably never be recreated again as the real shepherds that herd with dogs everyday, are a dying breed themselves. The Mudi breed is possibly the last naturally developed herding breed that is still working with shepherds and livestock in Hungary today, the Mudi, the "Driver Dog" of Hungary, could never be reproduced in today's modern world.

    These few paragraphs tell of its past, but the breeders of today will write the next entries onto the timeline of the Mudi's future. Please take care of it for the shepherds of tomorrow.

    "It is a true product of the wise selection efforts of the Hungarian countrymen." Dr. Dezsõ Fényes, 1935

    Mudi hunderase

    Mudi rasebeskrivelse

    Mudi er gjeterhunder. De har et sterkt gjeterinstinkt, hvilket gjшr den utmerket til oppgaven som gjeterhund.

    Mange hunder rшyter mye, men dette er ikke noe som kan pеstеs om mudi. Selv om hyppig pleie av pelsen strengt tatt ikke er nшdvendig, bidrar det til шkt trivsel.

    Rasen liker godt fysisk mosjon, men det finnes ogsе raser som krever mye mer lufting fra sine eiere.

    Noen hunder kan vжre litt reserverte og skeptiske til mennesker utenfor familien, men her eksisterer stor variasjon innad i rasen. De er vanligvis omgjengelig ovenfor andre hunder. Rasen regnes som en av de mer barnevennlige hunderaser, men glem ikke: Uansett rase skal man aldri la smе barn vжre alene med hunder. Barnevennlige hunder er kanskje en myte mer enn noe annet, alle hunder er forskjellige!

    Hunderasens bygning: Mudi er en mellomstor hund, mellomstore stеende шrer, kort kurvet hale, og i det hele tatt flott е se til.

    Mer om rasen: Mudi stammer fra Ungarn. Levealderen varierer selvsagt, men fra 13 til 14 еr er hva som kan forventes. Mudi hundevalper er ikke et vanlig syn pе norske Finn og i norske rubrikkannonser, men er du heldig kan du finne en oppdrettere i Norge som har et valpekull.

    Klassifikasjon: Mudi er godkjent i FCI og deres liste over hunderaser. De er i gruppen «gjeterhunder» (1.1) i gruppe «gjeter- og brukshunder». FCI-merket for mudi er 238 og den ble fшrste gang registrert 2004-11-09. Hos United Kennel Club finnes rasen under «gjetende hunder». I Canadian Kennel Club kan du finne rasen i gruppen «gjeterhundraser».

    Skriv om mudi

    Mudi video

    Her kan du finne videoer av mudi.

    Linker: Se ogsе disse raser

    Under har vi listet opp utvalgte raser som minner om mudi:

    Mudi sшkeord: hunder, rase, raser, lett gjenkjennelig, problemer, god, trening, problemfylt, mudirase, omgjengelig, mudi fotografier, info, kjшp og salg av valper, video, forum, rasestandard, mudi oppdrettere og kennelklubb, mudi rasebeskrivelse bшker, kjшpes, selges, gjeterhund, oppreiste шrer, mudihund.

    Finn rase

    Bruk vеr sшkefunksjon og finn en hunderase som passer deg.

    Hunderaser

    Morsomme hundevideoer!

    Mudi hund

    Racehundens form: Mudi er en medium hunderace. Hanner er 36 til 51 cm hшy. Tжver kan blive 36 til 51 cm hшy. Hanner er 8 til 13 kg. Tжver vil 8 til 13 kg. Mudi har store stеende op шrer. Fшttene er typisk normalt lang. Mudi har en smuk vanlig anatomi. Halen er kort og krummet. Pжlsen pе mudi er halvlang.

    Forskelligartet info om mudi: Forventet еr at leve for en mudi er 13 til 14 еr. Hunderacen kan vжre meget problem-fyldt е oppdrive i annoncer.

    mudi mister ikke sе meget pжls. Dyret krжver normale med pelsstell.

    Hunderacen krжver normale bжredygtig trжning .

    Hundene er forsigtige om ukendte mennesker. Aldrig uartig over den anden hunde. Hunde er gode med bшrn.

    Gruppering af mudi: Mudi er opptatt i registeret til F.C.I.. De er plassert i seksjon «fеrehunder» (1.1) i gruppen «bruks- og hyrdehunder». F.C.I. identifikation for mudi er 238 og det blev tilfшjet til FCI registreringsdatabasen 2004-11-09. UKC (United Kennel Club) har hunderacen i «hyrdehunde». CKC (Canadian Kennel Club) har gruppert hunderacen som «hyrdehunde».

    Mudi er en hyrdehund. I modsжtning til hyrde hunde at beskytte besжtning af dyr vil hyrder flytter flokke.

    Mudi skabt i Ungarn.

    Mudi fotos

    Beslektede racer

    Under en liste over racer som har ligheder med mudi:

    Brug vores sшgefunktion og find en hund race som passer dig.

    Mudi hund

    mudi mister ikke sе meget pжls. Dyret krжver medium med stell af pelsen.

    Racehunden krжver medium fysisk trжning.

    Hundene er forsigtige om ikke-familiemedlemmer. Aldrig uartig over den anden hunde. Hunde er gode med bшrn.

    Hundens anatomi: Mudi er en mellem store hund. Hannerne kan ha en hшjde pе 36 til 51 centimeter hшy. Tжverne er 36 til 51 centimeter hшy. Hannerne kan veje fra 8 til 13 kilogram. Tжverne er 8 til 13 kilogram. Racehunden har store oppreiste шrer. Bena er normalt normalt lang. Mudi har en til en vis grad vanlig form. Halen er kort og krummet. Pжlsen pе mudi er halvlang.

    Forskellige fakta om racehunden: Forventes liv for en mudi er 13 til 14 еr. Racehunden kan vжre voldsomt kompliceret е finde i salg annoncer.

    Mudi gruppering: Mudi er akseptert i databasen til FCI. De er plassert i seksjon «fеrehunder» (1.1) i gruppen «bruks- og hyrdehunder». FCI ID for mudi er 238 og det blev tilfшjet til FCI registreringsdatabasen 2004-11-09. UKC (United Kennel Club) har racehunden i «hyrdehunde». CKC (Canadian Kennel Club) har gruppert racehunden som «hyrdehunde».

    Mudi er en hyrdehund. Kooli, Kelpie og grжnsen Collie er de tre mest populжre hyrde hunde i verden.

    Mudi kommer fra Ungarn.

    Tilsvarende racehunder

    Nedenfor er lister af racehunder som svarer til mudi:

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...